La lecture quotidienne

Zatvara se Booksa

In hrvatski on 2011/03/25 at 23:37

Nakon osam godina aktivnog djelovanja zatvara se knjižara Booksa. Uz sva njihova nastojanja da sačuvaju tu malu, specijaliziranu knjižaru koja je kao dio šireg koncepta književnog kluba Booksa nudila knjige iz područja beletristike, publicistike i teorije književnosti, troškovi knjižare su od samog otvaranja premašivali njezinu zaradu te su se na kraju odlučili na zatvaranje knjižare.

Književni klub Booksa nastavlja sa svojim program čiji naglasak i dalje ostaje na knjigama i književnosti, a prostor knjižare pretvoriti će se u čitaonicu i “izlog knjiga” u kojem će se prikazivati naslovi koji su bili u ponudi knjižare.

Zatvaranje i gašenje kulturnih sadržaja u Hrvatskoj počelo je uzimati maha nakon što su došli rezultati Natječaja za javne potrebe u kulturi Republike Hrvatske i grada Zagreba te je prva žrtva velikog srezavanja troškova bio portal teatar.hr.

Inače i Booksina stranica je dio novoosnovane mreže vodećih hrvatskih alternativnih portala, organizirana kako bi sačuvala i proširila prostor neovisnog, ozbiljnog i odgovornog medijskog pristupa relevantnim temama društva, kulture, politike i umjetnosti pod nazivom Alternet.

via Zatvara se Booksa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: