La lecture quotidienne

Kaos u Hoto centru: Pogledajte kako su agresivni Horvatinčićevi zaštitari “smirivali” prosvjednike – Vijesti.net – Index.hr

In hrvatski on 2011/04/07 at 18:26

Pred kraj prosvjeda policija i zaštitari su zabranili ulazak prosvjednicima u centar “Cvjetni” čime se potvrdilo da Cvjetni nije nikakva nova ulica niti javni prostor, već hodnik shopping centra tj. privatni prostor koji kontrolira “Hoto grupa” sa svojim privatnim zaštitarima. Nakon policijske blokade prosvjed ispred centra je završen, a manji broj prosvjednika je individualno ušao u centar kako bi vidjeli gdje je prolaz do Gundulićeve na osnovu kojeg je ovaj projekt i dobio dozvole.

Incident je počeo kada je jedna djevojka unutar centra razvila transparent, a privatni zaštitari su na to divljački reagirali hvatajući okolne prosvjednike za vrat. Nastalo je sveopće guranje nakon čega je većina građana koji su sudjelovali u prosvjedu napustila centar. Naglašavamo da, koliko nam je poznato, nije došlo do nikakve štete na privatnoj imovini niti ozljeđivanja policajaca, zaštitara ili kupaca u centru. S druge strane potvrđeno je da je došlo do ozljeđivanja nekoliko nenasilnih prosvjednika, koja će se tokom dana prijaviti policiji. Opće je poznato da smo uvijek kroz 5 godina kampanje pozivali isključivo na nenasilne prosvjede te je tako bilo i danas.

Danas smo prvi i zadnji put ušli u centar da se sami uvjerimo postoji li prolaz do Gundulićeve ulice. Pozivamo građane da se povedu primjerom mnogih građana, uključujući i predsjednika Josipovića, te da bojkotiraju kupovanje u centru i parkiranje u garaži”.

via Kaos u Hoto centru: Pogledajte kako su agresivni Horvatinčićevi zaštitari “smirivali” prosvjednike – Vijesti.net – Index.hr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: