La lecture quotidienne

Gay rajevi od San Francisca do Sydneyja

In hrvatski on 2011/04/10 at 10:18

U kontekstu jugoistočne Europe, a naročito Balkana, Zagreb se tako ispostavlja i kao svojevjsna gej Meka, zbog čega se u glavni grad Hrvatske redovito doseljavaju gejevi i lezbijke iz ostalih dijelova zemlje, kao i iz susjednih država.

S druge strane, Hrvatska je i dalje država u kojoj je moguće izgubiti posao zbog seksualne orijentacije, kao i biti napadnut na ulici ako sa svojim partnerom ili partnericom istog spola odlučite izraziti minimum nježnosti, poput držanja za ruke. Također, Zagreb je i dalje grad u kojem će vas većina prijeko pogledati ako ne izgledate dovoljno konvencionalno ili ako se ne uklapate u stereotipe o muškarcima i ženama, s time da prijeke poglede često prati i bezobrazno dobacivanje, pa i fizički nasrtaji.

U svakom slučaju, Zagreb je još svjetlosnim miljama daleko od gradova koje je britanski The Independent uvrstio na svoju listu najviše gay-friendly gradova svijeta, na čijem se prvom mjestu, potpuno neočekivano i potpuno opravdano, nalazi kalifornijski San Francisco.

via Gay rajevi od San Francisca do Sydneyja – tportal.hr /vijesti/.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: