La lecture quotidienne

Dokad će policija biti na strani fašista?

In hrvatski on 2011/06/12 at 21:23

Da Tomislav Karamarko nije u posljednjih nekoliko godina izrastao u najmoćniju – a time i najopasniju – osobu u ovoj vlasti, možda bi imalo nekog smisla tražiti njegovu ostavku zbog ovoga što se dogodilo u Splitu.

Radi se o ministru koji je na nedavnim mirnim prosvjedima na Cvjetnom trgu, kada je policija brutalno ubacivala prosvjednike u marice, građanima poručio da “policija neće tolerirati njihov neposluh”. Tada nije snosio nikakve posljedice. Neće ni sada.

Hrvatska nije normalna država

U normalnim državama, naročito onim koje su dan ranije svečano završile pregovore o ulasku u Europsku uniju, zahtjev za ostavkom ministra policije poslije ovakvog nasilja bio bi normalna stvar. Hrvatska još nije takva država.

U njoj je još uvijek normalno da svećenik na javnoj tribini nekažnjeno naziva homoseksualce bolesnicima i defektnim osobama, da predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza zbog homofobnih izjava kažnjava međunarodno tijelo, a ne hrvatsko pravosuđe, a da policija staje na stranu onih koji napadaju mirnu povorku.

Na udaru ljevičari i homoseksualci

Prije desetak i više godine bilo je sasvim normalno da policija omogući desničarskim huliganima da usred Zagreba napadnu antifašiste na tadašnjem Trgu hrvatskih velikana: prvo suzavcem, a potom kamenjem, letvama i šakama.

Danas su se, pak, umjesto ljevičara na udaru huligana našli homoseksualci, a policija opet ne čini dovoljno kako bi ih zaštitila. A to je isto kao da ne čini ništa.

Stoga ostavka ministra Karamarka ne bi bila samo politička, već prvenstveno civilizacijska poruka.

via Dokad će policija biti na strani fašista? – Vijesti.net – Index.hr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: