La lecture quotidienne

Izbori – Zagreb Pride

In hrvatski on 2011/06/13 at 08:56

Zagreb Pride se stoga odlučio hrvatskoj LGBTIQ zajednici, te našim podržavateljima i prijateljima, kao i široj javnosti, punuditi da biraju Homofoba i Homofrenda proteklog desetljeća, a po prvi puta ikad, uvodimo i posebnu nagradu – LGBTIQ osoba desetljeća – za naročit doprinos domaćoj LGBTIQ zajednici.

Od 2002. do 2011. veliki je broj javnih ličnosti imao priliku pokazati je li na strani ljubavi ili na strani mržnje, a naš je zadatak bio izabrati deset iz svake kategorije. Učinili smo to pažljivo, uzimajući u obzir i riječi i djela, i interese i utjecaj. Možda se svi neće složiti s izborom nominiranih, no uz svaku osobu ponuđeno je i objašnjenje zašto se našla na listi, tako da bude jasno kojom smo se logikom vodili.

Na vama je da pročitate, razmislite i date svoj glas onima za koje smatrate da ga najviše zaslužuju. Kada je riječ o nominiranima za Homofrenda, nema sumnje da svatko od navedenih zaslužuje pobjedu, no okrutna natjecateljska logika nalaže da to može ipak biti samo jedna osoba.

Proglašenje pobjednika/ce u kategorijama Homofrend i Homofob desetljeća, kao i imenovanje LGBTIQ osobe desetljeća, dogodit će se na Zrinjevcu 18. lipnja, nakon desete Povorke ponosa Zagreb Pridea.

via Izbori – Zagreb Pride.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: