La lecture quotidienne

Švicarka od autohtonih rajčica pravi čak i kruh

In hrvatski on 2011/06/17 at 11:30

Požežanka Trudi Boršoš, koja je sa suprugom Stjepanom nakon tridesetak godina života u Švicarskoj odlučila živjeti u Hrvatskoj, ima poseban, vrlo zanimljiv hobi – prikupljanje i čuvanje autohtonih sorti rajčice. Godinama se time bavi kako bi ih sačuvati od križanja, kloniranja i upotrebe herbicida.

Unatrag tri godine, od kada živi u Požegi, Trudi je u vrtu, uz ostale vrste povrća, uspjela uzgojiti čak 270 prikupljenih vrsta rajčice, od kojih je svaka posebna po svojoj boji, veličini i okusu. Uzgojene plodove za jelo najradije priprema svježe, no postoji i niz načina pripreme rajčice kao ukuhani ekstrakt ili dodatak soli za kuhanje, pa čak do spravljanja kruha u kojemu je rajčica glavni sastojak.

via Švicarka od autohtonih rajčica pravi čak i kruh – glas-slavonije.hr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: